Stugan är snart klar

Godmorgon! Är det inte lite typiskt att det bra vädret ska komma nu när semestern precis tagit slut, jag är verkligen inte förvånad. Prognosen för de kommande veckorna visar precis det vädret jag hade velat ha för två veckor sedan. Det finns ingen mening att det är strålande sol nu när jag ändå sitter inne vid ett skrivbord åtta timmar om dagen. Min semester tillbringades i Strömstad för att bli klar med stugan som vi håller på att bygga. Nu har vi kommit en bra bit på vägen och i dagarna ska det komma ett plåtslageri som hjälper oss att färdigställa taket. Vi köpte tomten tidigt i våras och sedan dess har det egentligen varit full aktivitet med att få stugan färdig så fort som det bara går. Jag räknade inte med att det skulle vara klart tills dess att jag fick semester, utan det var under semestern som jag hade räknat med att kunna göra det mesta av arbetet. Målet nu är dock att bygget ska bli klart innan sommaren är helt över, så att jag kan åka upp till Strömstad under helgerna och börja inreda. Fasaden är praktiskt taget klart, det är endast ett plåtslageri som behövs för att slutföra taket och sen ska det invändiga arbetet påbörjas. Som jag sa så räknar jag med att få tag i ett plåtslageri den här veckan så att taket kan bli färdigt till nästa helg. Jag tror att det är fullt möjligt och när det är klart så blir det mer tid över till mig på helgerna att arbeta på stugan. Då kan jag dessutom sova över i stugan, vilket resulterar i att jag får betydligt mer tid på mig och att jag kan arbeta mer. Kanske att jag åker upp till Strömstad någon dag i veckan för att greja lite, det beror lite på hur det går på jobbet.